Works#Chubu

TIAD, AUTOGRAPH COLLECTION

TIAD, AUTOGRAPH COLLECTION

The hotel name TIAD is taken from the initials of the hotel's concept, "Tomorrow Is Another Day." By providing an environment where customers who use TIAD can feel comfortable and surrounded by a cheerful feeling, we will create new value by coexisting with the greenery and nature of Hisaya Odori Park while being located in the city center. It's a luxury hotel where you can really feel it. TIAD is a unique brand of Nippon Ceremony Co., Ltd., which is headquartered in Shimonoseki City, Yamaguchi Prefecture, and whose main business is ceremonial occasions. TIAD is the fourth Autograph Collection in Japan in partnership with Marriott International. have become. There are two restaurants on the reception floor, one for all-day dining and one for Japanese cuisine, and all 150 guest rooms are over 50 square meters in size, a first in Aichi Prefecture, and there are 3 categories and 14 types of variations. For weddings, the chapel can accommodate up to 120 seated guests and has a unique concept design with a ceiling height of 10 m and an open feel. In addition to having three banquet facilities that can accommodate MICE (*) demand, the wellness zone has a lounge, indoor pool, fitness gym, and in-room spa. Our company provided schematic design and design supervision for all aspects of the hotel's FOH (front of house), as well as some bridal-related fixtures and construction for the TIAD salon. *MICE: Meetings by companies, incentive travel by companies, conventions by international organizations, groups, academic societies, etc., displays, trade fairs, and events. A coined word using the initials of ``Exhibition/Event'', which is a general term for these business events (Source: Japan National Tourism Organization)

#hospitality
Nagoya Anpanman Children's Museum & Park Yanase Takashi Theater / Large Trees and Play Forest

Nagoya Anpanman Children's Museum & Park Yanase Takashi Theater / Large Trees and Play Forest

To commemorate the 10th anniversary of the Nagoya Anpanman Children's Museum & Park, which opened in 2010, we will be in charge of the expansion of the "Takashi Yanase Theater" and the renovation of the "Big Tree and Forest of Play" as a power-up measure that will be responsible for the next 10 years. Thank you. Among the Anpanman Children's Museums in Japan, this facility is particularly focused on character shows and greetings, and will be a project of a dedicated theater where full-scale shows can be held and a plaza where parents and children can participate in play and events. Based on the concept of "Takashi Yanase Theater" and "Anpanman and his friends came when we were playing in the children's room," we created a warm wooden space and used building blocks, which are familiar toys for young children, as a motif. The building blocks, both inside and outside of the building, are integrated with the building framework so that the overall effect is large. In addition, by constructing the interior of the building with the vehicles, mechanics, and bread factory that appear in the anime, we have created a production that creates conversations between parents and children even during intermissions. Based on the concept of “a forest of big trees and play” and “the open space where Anpanman and his friends used to play until a little while ago”, a symbolic tree is arranged in the center, and it is a free space where parents and children can play around it and staff can hold events. increase. The ceiling surface is illuminated with blue skies, rainbows, and sunsets so that you can enjoy a day in the forest. Fixed playground equipment such as tunnels, slides, and peepholes are arranged to surround them, creating a space where parents and children can discover play in the forest.

#entertainment
Mitsui Shopping Park LaLaport Numazu "Koniwa House" "Komori La no Mori"

Mitsui Shopping Park LaLaport Numazu "Koniwa House" "Komori La no Mori"

"Koniwa House" A place where babies, family and friends can spend a relaxing time together. In the room, which looks like a picture book, there is a space for changing diapers, a space for breastfeeding, a kitchen and a living room where you can eat milk and baby food, and so on. "Komori La no Mori" This is a playground where babies, kids, and families can spend their time freely and freely. It is divided into an area where babies and their families can spend a relaxing time, and an area with exciting play equipment for children who are just starting to move around. In the center of the spacious space, there is also a base camp corner where parents with children of different ages can see the whole area. [Social Issues/Customer Issues/Requests] Parents and children in Numazu City and Shizuoka Prefecture have taken a step forward from the achievements of LaLaport Hiratsuka in order to create a facility where people with children can enjoy not only shopping but also a relaxing day. It was a request to make a space for. [Solution] We planned and concept design a space where mothers can not only take care of their children, but also share childcare regardless of gender or age. In addition to the extraordinary concept design that makes it fun for both adults and children to come here, it is also a place for siblings to stay while families with children of different ages are taking care of babies. We also paid attention to safety. <Our project members> [Sales] Hidefumi Ikuta, Hiroshi Mitsui [Planning] Team M: Mari Matsumoto, Aya Nishimoto [Design] Kei Matsuzawa [construction] Yusuke Yamada

#public
Renewal of Yamanashi Prefectural Mount Fuji World Heritage Center

Renewal of Yamanashi Prefectural Mount Fuji World Heritage Center

The Fujisan World Heritage Center, which preserves the value of Mt. Fuji, which was registered as a World Cultural Heritage site as an object of worship and a source of artistic inspiration, will be renewed in the spring of 2022. After the renovation, the facility provides easy-to-understand explanations of the abundant displays materials, panel displays and hands-on content that make it easier to understand the charm of Mt. Fuji. In order to effectively convey to visitors, including many foreigners, that Mt. ) We created an displays guide using the displays guide system "Fuji Guide", which has built-in commentary and audio commentary. In the "World Heritage Mt. Fuji VR" where you can experience 360° images with VR goggles, you will follow the religious path that pilgrims used to walk from Misaka Pass, which is also depicted in ukiyo-e, to the top of Mt. Fuji. . We aimed to create content that would make people want to visit Mt. Fuji and learn more about Mt. [Social Issues/Customer Issues/Requests] Since its completion in 2016, there have been issues such as a lack of displays materials due to the fact that it is an experience-based displays, and a lack of explanations for overseas customers. We received a request that this renewal would make it easier to understand and convey the appeal. [Solution] displays graphics were re-layouted to make it easier to understand, the explanatory texts added missing information, and the panels were arranged in consideration of the displays route to indicate a gentle route. In displays guide system, all existing applications have been converted to web browsers, and by supporting multiple languages, explanations can be conveyed in an easy-to-understand manner even if the cultural background is different. In addition, by adopting 3D maps and 360-degree still image content, we have made the content more experiential. By building a CMS (content management system) that can be easily operated in terms of management, it has become possible to easily respond to any corrections to the commentary. In the VR production, we have adopted a content that traces the path of Mt. <Our project members> [Sales and project management] Maria Uemura [Digital content planning] Hironobu Mima, Aya Watanabe, Ayaki Kanehara, Saki Miyahara, Minori Hayashi [design, layout] Kaoru Akazawa [Production and construction] Akinobu Takahashi [ System design and construction] Saiki Kanehara, Minori Hayashi -Related links- [NOMLAB] ・Yamanashi Prefectural Mt.Fuji World Heritage Center

#public
Nagoya City Science Museum Aichi-Nagoya Nobel Laureate Memorial Room

Nagoya City Science Museum Aichi-Nagoya Nobel Laureate Memorial Room

In addition to deepening understanding of the Nobel Prize winners with connections to Aichi and Nagoya through explanations of the research they received, items related to the research, and hands-on displays, in order to convey their backgrounds, personalities, and messages to visitors, the Registered Museum Nagoya Aichi Prefecture and Nagoya City were jointly established in the basement of the City Science Museum. It is a hybrid space with about 200 seats when all movable units displays moved and stored and rollback chairs are deployed. We were in charge of the basic concept and planning of this facility, the renovation of the facility, the design of displays, and the production and installation of displays. (Contents of production include unit production, lighting/sound equipment, video software/hardware, models, sign graphics, etc.) Nagoya City Science Museum Life Hall: SRC Construction Ground 6F/B2F Total floor area 6,816.13m² displays area (5 rooms in total) Approx. 2,500u (including about 300u on the B2 floor of the memorial room) [Social Issues/Customer Issues/Requests] 1) A "hybrid renovation design" that allows the different functions of the hall (lecture hall) and displays room to be changed in a short time. (2) displays displays of the personality and passion for science of the award winners, and an “experience device” of the award-winning research content as a science museum displays at universities and research facilities. We received the above two requests. [Solution] Regarding ①: We adopted wall-mounted audience seats (rollback chairs), secured displays booths with self-propelled functions and storage space, and adopted a scene light control manager that supports a variety of uses. Regarding (2): Through direct interviews with the winners, we created content that provides real-world answers and information, and through a thorough analysis of the content of the award-winning research, we created experiences and games that extract elements of play. [Customer's voice] We received the following words at the time of opening.・There are many Nobel Prize displays rooms in various parts of Japan, but displays here is the best way to understand the details of the award! (Dr. Hiroshi Amano) ・As a Nobel Prize displays, it has a variety of ingenuity that is unparalleled, and children can have fun while facing the winners and research. (Science Museum curator) <Our project members> [Sales and project management] Akihiko Suganuma, Maika Ueda [Creative direction] Hideki Narita [Content production direction] Mao Horii [Research and planning] So Watanabe, Naoko Nakase, Mao Horii, Nozomu Fukao, Miwako Kiuchi [concept design] Mitsuyo Ashida, Yoichi Honda [Facility renovation design] Sakae Kirioka, Yoichi Kawakami [Production and construction] Hironari Ota, Yoshiyuki Ando, Satoshi Iwama -Related links- [Related achievements] Nagoya City science museum

#public
PAGE TOP
Contact us

Please contact us using the button below if you have an inquiry, want to request a quote or request documents.
We have created a separate “FAQ page” that lists the most common questions we are asked.
Please take a look at this page if you have a question.