Shiseido Global Innovation Center S/PARK

Opened

2019

Location

Kanagawa Prefecture

Client

Shiseido Company, Limited

Description of work

Planning, layout, schematic design, working drawings, layout administration, signs/graphic design, content design/ manufacturing, manufacturing/display construction, manufacturing/interior construction, furniture and fixture manufacturing, museum shop consulting

Project Overview

This project involved designing the busy space on the first and second floors of the Shiseido Global Innovation Center, called S/PARK, where Shiseido conducts its most advanced research. The multi-purpose, experience-based beauty complex is open to the public. The first floor contains the S/PARK Café, offering a food and beverage menu produced in collaboration with Shiseido Parlour, the S/PARK Beauty Bar, where customers can purchase personalized cosmetics, and the S/PARK Studio, where visitors can experience active beauty through original programs based on unique methods. On the second floor is the S/PARK Museum, a hands-on museum offering visitors interactive beauty experiences.
S/PARK’s distinctive design features a giant Sony 16K Crystal LED screen in an atrium space and a large spiral staircase connecting the first and second floors. The open ceiling creates an expansive feel and has a large motif modeled after the idea of “inspiration taking flight.”
Overall production was performed by Kundo Koyama (Orange and Partners), the spatial design was performed by nendo+onndo, and we were primarily engaged in the museum’s interior design and construction.

photo

Takumi Ota
Back to Top